Ben je een geëngageerde kunstenaar tussen 15 en 30 jaar? Wil je je een jaar lang engageren om in een kleine groep kunstenaars, nieuw werk te ontwikkelen voor een gemeenschappelijke tentoonstelling in 't Kristallijn? Stel je dan voor 4 april 2016 kandidaat voor het BODEM.-traject. Kandidaatsformulieren zijn verkrijgbaar via bodem@tydeeh.be.

BODEM. is een traject dat voortvloeit uit een samenwerking van M.art (jeugdhuis Tydeeh) en Sibelco. Een groep van maximum vijf jonge, multidisciplinaire kunstenaars mag vanaf het voorjaar 2016 tot en met september 2017 in 't Kristallijn, met context en omgeving, werken aan een gemeenschappelijke tentoonstelling. In september 2017 wordt de tentoonstelling opengesteld voor het publiek, waarbij ook de mogelijkheid bestaat om lezingen en activiteiten in en rond de tentoonstelling te organiseren.

Weetjes

· Je bent tussen 15 en 30 jaar oud, en een geëngageerd kunstenaar.

· Je wilt je een jaar lang engageren om in een kleine groep kunstenaars nieuw werk te ontwikkelen voor dit traject.

· Deelnemen is niet vrijblijvend, als kunstenaar onderteken je een engagementsverklaring en zet je je tanden in BODEM.

· Deelnemende kunstenaars betalen zelf het materiaal dat nodig is om hun kunstwerken te vervaardigen. M.art en 't Kristallijn willen je wel graag helpen in je zoektocht naar bepaalde materialen.

· Je hoeft nog niet betrokken te zijn bij M.art of de werking van 't Kristallijn.

Interesse?

1. Vraag een kandidaatsformulier aan via bodem@tydeeh.be.

2. Vul het kandidaatsformulier in.

3. Mail het ingevulde formulier voor 4 april 2016, samen met je artistieke cv of portofolio, naar bodem@tydeeh.be.

4. Of geef het voor 4 april 2016 tijdens de kantooruren af in jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8, ter attentie van Liesbeth Eysermans.

5. Indien je kandidatuur wordt goedgekeurd, verwachten we je op woensdag 20 april 2016 op het jurymoment voor een mondelinge kennismaking.

't Kristallijn

't Kristallijn is een socio-cultureel initiatief van Sibelco voor de integratie van cultuur en natuur. Gelegen tussen een voltooid ontginningsgebied en een actieve groeve van Sibelco, op de grens tussen Mol en Lommel, past het in een unieke driehoek van cultuur, natuur en recreatie (www.tkristallijn.be – www.sibelco.be).

M.art

M.art is een bovenlokaal, multidisciplinair, artistiek collectief voor jonge kunstenaars, dat past binnen de werking van jeugdhuis Tydeeh.

Meer info: jeugdhuis Tydeeh – M.art, 014 32 12 83, bodem@tydeeh.be, facebook.com/M.art2400